18 февруари 2009

БФЛА подписа спонсорски договор с ''Асикс''


Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) подписа спонсорски договор с компанията за спортни стоки и екипировка "Асикс".


Контрактът е до 2012-а година, като Асикс ще облича безплатно всички национални отбори. Подписите си под договора сложиха президентът на БФЛА Добромир Карамаринов и управителят на Кей Дифужън Спорт (официален вносител на "Асикс" Италия) Николай Данкинов.


"След изтичане на контракта с "Пума" от "Асикс" отново ни подадоха ръка в условията на финансова криза. С тази компания си партнирахме успешно в периода 1996-2000 година", заяви Карамаринов.


"Леката атлетика винаги е била сред нашите приоритети", каза Данкинов и добави, че "Асикс" ще сключи и индивидуални договори с някои от най-добрите ни лекоатлети и лекоатлетки. Първи екипировката изпробваха спринтьорката Ивет Лалова и тройният скачач Момчил Караилиев. И двамата изразиха задоволство от качеството на спортния екип, определяйки я като много удобна. В събота на националните ни състезатели предстои участие на Балканиадата в Атина, след което ще бъде определен отборът за Евро'2009 в зала в Торино (6-8 март).


Президентът на БФЛА подчерта, че в отбора ще попаднат не само тези, които вече са покрили нормативите на БФЛА, но и други, които се представят на ниво през сезона и имат своите шансове за добро представяне в Торино.


Карамаринов каза още, че за шампионатите на Стария континент в зала няма поставени нормативи от ЕАА (европейската централа по лека атлетика) за разлика от световните първенства, като например предстоящото през лятото в Берлин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter