09 февруари 2009

Гунев: Не ме е страх от Веско Панков


Най-добрият български спринтьор Десислав Гунев ще направи, както своя първи старт за 2009-та, така и опит за покриване на норматив на 60 метра ( 6,64 сек.) за европейското първенство под покрив в Торино от 6 до 8 март.


Възпитаникът на Димо Ников ще гони желания резултат на Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, което ще се проведе на 14 и 15 февруари в столичната зала "Фестивална". Националът ни ще влезе в пряк двубой с най-големия си конкурент в спринта - Веселин Панков, който до този момент има два записани резултата на 60 метра - 6,85 и 6,86 сек., регистрирани съответно на международния турнир по лека атлетика в зала "Академик" и по време на Държавното първенство за юноши и девойки старша възраст, където участва извън класирането.


"Не се притеснявам от конкуренцията тук, навън нещата са много по сериозни. По време на Републиканския шампионат ще се опитам да регистрирам добър резултат, с който да си осигуря участие на първенството на Стария континент идния месец, каза бързакът за Sportni.bg. С Веско сме много добри приятели от деца, но до този момент той няма победа над мен по време на състезание. Не ме е страх от него, а ще се радвам, ако направим едно наистина силно състезание във "Фестивална" и да регистрираме силни резултати, от които и двамата да бъдем доволни".


На Държавното първенство идната събота и неделя, опити за покриване на норматив за континенталния шампионат ще направят още Борис Божинов (скок дължина) и Петя Дачева (троен скок), Както е извесно, Боби остана на 6 см от желания резултат за европейското първенство в зала. Той постигна личен резултат от 7,82 м, по време на Държавното първенство за юноши и девойки старша възраст, което се проведе в столичната зала “Фестивална” на 7 и 8 февруари. Там той участва извън класирането.


Именно там и възпитаничката на Лили Видева - Петя Дачева, остана само на 10 см от покриването на норматив за ЕП (14,13 м), след като се приземи в трапа на 14,03 метра. Най-добрата българска състезателка на 400 м/пр. - Цветелина Кирилова, ще направи старт на родна земя в дисциплината 400 м, по време на надпреварата във "Фестивална". Но много от българските национали ще предпочетат международните турнири в Европа, който ще бъдат по същото време, по което ще е и ДИП за мъже и жени. Състезанието в България изпускат Ивет Лалова (60 метра), Инна Ефтимова (60 метра) и Момчил Караилиев (троен скок).


Снимка: Георги Димитров, sportni.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter