10 февруари 2009

Караилиев ще мачка на турнир в Дюселдорф


Най-добрият ни състезател в дисциплината троен скок - Момчил Караилиев, ще направи своя втори старт за сезон 2009 на 13 февруари, по време на международния турнир по лека атлетика в Дюселдорф.


Два дни по-късно ( на 15 февруари), скачачът ще участва на надпреварата в Карлсруе, а на 21-и в Бирмингам. Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени ще пропусне и водещият ни състезател в скока на дължина Николай Атанасов - Джоко, който е заявен за участие на 14-и февруари на турнира във Валенсия.


Спринтьорката Инна Ефтимова пък ще се опита да покрие норматив на 60 м (7,24 сек.) за европейското първенство на закрито в Торино от 6 до 8 март. Младата атлетка ще атакува целта си още тази вечер на турнира в Лиевен, а на 13 февруари националката ще участва и на надпреварата в Берси (Париж). Междувременно, Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени в зала ще се проведе на 14 и 15 февруари в столичната зала "Фестивална".


Именно там нормативи за първенството на Стария континент ще се опитат да покрият Борис Божинов ( скок на дължина) и Петя Дачева (троен скок). На 16 февруари пък ще бъде определен и националният отбор за Балканиадата в Атина, която ще се проведе на 21 февруари.


Снимка: Георги Димитров, sportni.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter