15 февруари 2009

Караилиев за Sportni.bg: Оцелях!


Най-добрият ни състезател в тройния скок Момчил Караилиев завърши на пето място, по време на международния турнир по лека атлетика в Карлсруе, след като се приземи в трапа на 16,91 метра.

Възпитаникът на Атанас Иванов регистрира този резултат в своя първи опит и веднага поведе в класирането. Във втория Момчил скочи 16,71 метра, след това последва и един несполучлив. Скачачът ни пропусна останалите си три опита в надпреварата, заради болки в коляното.

" Доволен съм от резултата, който постигнах тази вечер. След надпреварата в Дюселдорф, почувстрах леки болки в коляното, които ме съпроводиха и в днешния старт. Затова реших да не скачам максимално, за да не направя още по-голяма беля", каза Караилиев след състезанието за Sportni.bg.


" След вторя опит, почувствах, че започвам да правя глупости и реших да прекратя участието си. Сега най-важното е да се прибера жив и здрав в България и да си направя изследване на колянната става", завърши Момчил.

Първото място в тройния скок за мъже спечели бразилецът Жадел Грегорио с личен рекорд за сезона от 17,11 метра. Втори се нареди Давид Жире (Куба) със 17,07, а трети завърши неговият сънародник Алексис Копело с личен рекорд от 17,03 метра.


Снимка: Георги Димитров, sportni.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter