30 март 2009

Съперник на Спас Бухалов с положителна допинг проба, получава само порицание

На заседание на Украинската федерация по лека атлетика местният състезател в овчарския скок Олександър Коршмид е бил публично порицан заради употреба на забранения препарат ефедрин. Украинецът, който е сребърен медалист от европейското първенство за юноши през 2000 година, е дал положителна допинг проба след турнира “Звездите на овчарския скок” в Донецк в средата на февруари. Състезанието се организира от световния рекордьор в дисциплината Сергей Бубка и неговия брат Васил.

На заседанието Коршмид е бил изслушан и атлетът е изтъкнал като причина за своята положителна допинг проба заболяване от бронхит. Украинецът е представил медицински свидетелства и рецепти, че е бил болен от бронхит и се е лекувал с бронхолитин, който съдържа забранения препарат ефедрин. Коршмид е представил като доказателства и покани от организаторите на няколко международни турнира, на които е отказал да участва заради заболяване.

Съгласно действащите правила на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) решението на украинската федерация е решаващо, но не е окончателно. IAAF има право да потвърди или да отхвърли решението на украинската федерация, като предложи друга алтернатива за наказание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter