30 март 2009

Мениджърът на Болт праща атлети за турнира "Павел Павлов"

Мениджърът на Юсейн Болт - Рики Симс, може да изпрати свои състезатели на лекоатлетическия турнир "Павел Павлов" на 27 юни в София.
Агентът вече е получил оферта за съдействие от директора на състезанието Георги Павлов. Освен за стартовете на световния рекордьор на 100 и 200 м, Симс се грижи за състезанията на медалиста от планетарни и европейски първенства на 60 м в зала Марк Люис-Франсис (Вбр), олимпийската шампионка на 400 м Кристин Охуругу (Вбр), носителката на титлата на 400 м с пр. от Осака'07 Яна Роулисън (Авл), конкурентът на Момчил Караилиев в сектора за троен скок Филип Идову (Вбр) и други.
„Започнахме основната подготовка за турнира - осигуряването на състезателите, каза Георги Павлов. - Изпратили сме над 120 оферти за участие на мениджъри, федерации, треньори и организации в чужбина. E-mail-и са получили Рики Симс и Марк Костелич, който е организатор на турнирите в Гент и Брюксел. Отделно от това всички български звезди в леката атлетика ще бъдат специално поканени да се състезават. Спортисти от Германия, Великобритания, Нигерия и Бахама вече са потвърдили участието си на 27 юни."
През есента състезанието „Павел Павлов" влезе сред 15-те турнира „Класик" на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА).
Миналото лято в надпреварата участва континенталният шампион и рекордьор на 60 м Дуейн Чембърс (Вбр). Обстановката тогава допълнително нажежи Самуел Франсис (Кат), който победи англичанина с 10,03 сек. Чембърс е дал уверенията си, че отново ще клекне на стартовото блокче на стадион "Васил Левски" през юни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter