26 март 2009

Канят Чембърс на състезание в Холандия

Скандалният британски спринтьор Дуейн Чембърс, който наскоро издаде биографичната си книга "Надпревара със себе си: Моята история", в която описва себе си като “ходещ наркоман” и споделя, че е приемал повече от 300 вида забранени стимуланти, е получил покана за участие на състезание в холандския град Уден. “Правилата за допинг са ясни: всеки който изтърпи своето наказание, може да продължи да се състезава”, коментира директорът на турнира Патрик ван де Рийд пред агенция ANP.

“Аз съм противник на допинга, но също така мисля, че всеки заслужава втори шанс”, допълни той.

Както е известно, 30-годишният Чембърс изтърпя 2-годишно наказание между 2003 и 2005 година след положителен допинг тест за THG. След като изтърпя наказанието си, спринтьорът се завърна на пистата, но не бе допуснат до участие на олимпийските игри в Пекин`2008, както и на голяма част от комерсиалните турнири.

През тази зима Чембърс спечели европейската титла в зала в Торино, а в полуфиналното бягане подобри и рекорда на Стария континент, след като спря хронометрите на 6.42 секунди, третото най-бързо време в света за всички времена.

Организаторите на надпреварата в Уден се надяват, че Чембърс ще успее да направи най-бързото бягане на 100 метра в Холандия за всички времена. В момента тази класация води американският спринтьор Лирой Бурел, който през 1994 година постигна 10.08 секунди на състезание в Хенгело.

Както е известно, Чембърс участва в най-бързото бягане на 100 метра в България, след като през миналата година на международния турнир “Павел Павлов” завърши втори с 10.05 секунди, а първи финишира катарският спринтьор Самюел Франсис с 10.03 секунди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter