11 март 2009

Дуейн Чеймбърс: Обмислях самоубийство



Британският спринтьор Дуейн Чеймбърс призна, че е обмислял самоубийство по време на периода, когато изтърпяваше наказанието си от две години за употреба на допинг.

Чеймбърс, който спечели златен медал на 60 метра на европейското първенство в зала в Торино в неделя, призна: "Това бяха тежки времена за мен. Аз имах всичко и изминах пътя от върха до дъното за много кратко време. Загубих всекидневието си, всичките си приятели, моето семейство, всичко. Мога да кажа, че самоубийството бе идея, която ми минаваше през ума. Никога обаче не събрах сили да направя това, но тази мисъл ми минаваше през главата и това бе нещо, което на моменти обмислях доста сериозно".


Чеймбърс бе първият голям атлет, който стана жертва на сериозния скандал БАЛКО, когато даде позитивна допинг проба за стероида THG, произведен и продаван от Виктор Конте, основател на калифорнийската лаборатория. 30-годишният британец, който изтърпя наказанието си през 2006 година, призна, че продължава да дава информация на спортните анти-допингови власти в борбата с допинга и заяви, че не смята повече да повтаря старите си грешки. Той допълни, че може да победи най-бързият човек в света Юсейн Болт:


"Разбира се, че ще го победя, не се притеснявайте за това! Аз вярвам в себе си. Знам срещу какво се изправям и ще дам всичко от себе си, за да победя Юсейн".


Снимка: Георги Димитров, sportni.bg

Карамаринов ще ръководи заседанието на ЕАА в Тенерифе


Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов ще ръководи заседанието на Комитета по състезанията на Европейската атлетическа асоциация.


Сбирката ще се проведе от 13-ти до 15-ти март в Тенерифе (Испания). В заседанието ще участват всички 11 членове на Комитета по състезанията. Карамаринов е член на Съвета на ЕАА и заедно с испанския си колега Хосе Луис де Карлос са начело на Комитета по състезанията.


Заседанието в Тенерифе съвпада и със състезанията от Европейската купа по зимни хвърляния, които ще се проведат в испанския курорт на 14-и март. За организацията на тези стартове отговаря Хосе Луис де Карлос и поради тази причина Карамаринов ще ръководи сам сбирката на Комитета по състезанията към ЕАА.
Снимка: Георги Димитров, sportni.bg
 

Free Blog Counter