06 февруари 2009

Болт започва с 400 метра сезон 2009


Най-добрият атлет в света за 2008-ма година при мъжете - Юсейн Болт, който грабна три златни медала от Летните олимпийски игри в Пекин, подготвя своя дебют за 2009-та със старт на 400 метра, научи Sportni.bg.


" Неговото първо състезание за този сезон ще бъде на 14 февруари на надпреварата "Camperdown Classics". Там Юсейн ще участва в дисциплината 400 метра заедно с Рикардо Чеймбърс и Йохан Блейк", каза неговия треньор Глен Милс. Болт, който влезе в историята на световната лека атлетика с резултати от 9.69 сек. (100 м), 19.30 сек. (200 м) и 37.10 сек. (4X100м), постигнати на Олимпиадата в Пекин е убеден, че може да покаже завидни резултати и в най-дългия спринт (400 м гладко бягане).


"Той ще се пусне на още един старт на 400 метра и това ще стане на турнира "UWI Invitational". По програма състезанието трябва да се проведе на 21 февруари на националния им стадион", добави Милс. На въпроса, дали Болт ще бъде неотразим в тази дисциплина, той каза: "Все още ние нямаме набюдение върху това в състезателна обстановка, така че времето ще покаже......".


"Е, в момента ние гледаме да влезем в ритъм през новия състезателен сезон....Сега нямаме точно определени цели, които трябва да постигнем в най-скоро време. Ние не сме почитатели на това да правим планове за близкото бъдеще....", допълни треньорът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter