22 април 2009

Повече от 100 чуждестранни атлети напират за участие на “Павел Павлов”

Над 100 чуждестранни атлети вече са изпратили заявки за участие в третия международен турнир по лека атлетика “Павел Павлов”, който ще се проведе на 27 юни на националния стадион “Васил Левски”. Новината съобщи специално за Sportal.bg организаторът на надпреварата Георги Павлов, син на легендарния атлет Павел Павлов. “Засега над 100 чуждестранни атлети са подали заявки за участие, но предстои да изберем кои от тях да дойдат, защото все пак ще трябва да им поемем разходите около самолетните билети, а това не са малко пари”, заяви пред Sportal.bg президентът на атлетически клуб “Павел Павлов”.

Той разкри още, че вече официално е подписан договорът с Еврофутбол, като компанията ще е генерален спонсор на турнира за трета поредна година. “Официално подписахме договора с Еврофутбол. Отново голяма част от наградния фонд ще бъде осигурен от тях. Очакваме помощ още от общината и от ДАМС”, поясни Павлов.

Както е известно, второто издание на международния турнир “Павел Павлов” през миналата година беше доста успешно, като голямата атракция на стадион “Васил Левски” беше най-добрият британски спринтьор в момента Дуейн Чембърс, който обаче претърпя загуба на 100 метра от състезаващия се за Катар Самюел Франсис. След силните резултати в различните дисциплини турнирът получи по-висок ранг и вече е един от 15-те под егидата на ЕАА в категория “Класик”.

Картотекират Венева и Стамболова утре

Ваня Стамболова и Венелина Венева, чието двегодишно наказание за употреба на допинг изтече в началото на април, ще бъдат картотекирани в лекоатлетически клуб “Павел Павлов” утре. Това съобщи пред Sportal.bg Георги Павлов, президент на врачанския отбор и мениджър на двете състезателки на Георги Димитров.

“Вече имам всички необходими документи Ваня и Венелина да бъдат картотекирани и по всяка вероятност ще направя това още утре, тъй като тези дни не ми остана време. В понеделник получих и официално писмо от турнирите в Гент и Брюксел, че Венелина не им дължи никакви пари, а в замяна на това се споразумяхме да им изпращам атлети да се състезават”, заяви пред Sportal.bg организаторът на международния турнир “Павел Павлов”, който през тази година ще се проведе за трети път.

Караилиев открива летния сезон на републиканското

Най-добрият български състезател в тройния скок в момента Момчил Караилиев обмисля да направи първи старт за летния сезон на държавното първенство за мъже и жени, което ще се проведе на 13 и 14 юни на националния стадион “Васил Левски” в столицата. Възпитаникът на Атанас Иванов сподели още, че вече е напълно възстановен от контузията, която получи през зимата и заради която пропусна европейското първенство в зала в Торино. “Чувствам се добре, вече тренирам пълноценно. Желанието ми е да се изтренирам добре, пък на състезанията каквото стане. Засега планирам да направя първи старт на републиканското за мъже и жени, после на Купа Европа”, заяви Караилиев пред Sportal.bg.

Атлет №2 на България за изминалата година сподели още, че контузията от зимата вече е зад гърба му и мисли само за предстоящите турнири. “Мина ми отдавна, лошите неща трябва да се забравят бързо”, сподели още талантливият скачач.

Караилиев разкри пред Sportal.bg, че е прекарал Великден със семейството и близките си приятели, но не е имал късмет с боя с яйцата и е бил преборен от всички.

Цвети Кирилова не стигна до църквата на Великден заради яки тренировки

Цветелина Кирилова не e успяла да стигне до църквата навръх Великден, защото е заспала от умора. Това разкри самата тя пред Sportal.bg. “Прибрахме се от лагер и като се събрахме със семейството и роднините, докато си приказвахме сладко-сладко, сме заспали още в 22.30 часа. През последните три седмици тренерът (б.а. Константин Миланов) ми взе здравето. Бях много изморена”, през смях разказа пред Sportal.bg родената в Кюстендил атлетка. Въпреки умората Кирилова е благодарна на своя треньор и вярва, че усилените тренировки сега ще дадат успех на световното първенство в Берлин през август.

Тя обаче разкри, че още на следващия ден е посетила църквата: “Поправих грешката си на следващия ден, когато отидох на църква и запалих свещичка, защото е срамота да не го направя на този празник”.

Кюстендилската красавица сподели още, че е претърпяла пълен крах в преборването с яйцата. “Останах много разочарована. Всички ме биха, не успях да преборя никой”, каза Кирилова.

Възпитаничката на Константин Миланов разкри още, че все още не е ясно на кои състезания ще участва, но най-вероятно ще направи първи старт за лятото в края на май или началото на юли, като конкретните турнири все още се уточняват.

Джоко отпразнува Великден с яйца и козунак на заем

Един от най-ексцентричните български атлети Николай Атанасов-Джоко разкри пред Sportal.bg, че е отпразнувал Великден с яйца и козунак на заем. Причината за нестандартното празнуване… естествено е атлетиката. “Прибрах се от централизирания лагер в Дряново в петък вечерта и си останах сам. Трябваше да купувам боя, яйца, а те бяха много малки в магазина, и затова реших да не правя нищо. В събота вечерта обаче отидох с едно момиченце в тройния скок Габи и майка й на църква. След нея двете ми дадоха три яйчица и козунак да си имам и това беше”, заяви пред Sportal.bg Джоко, който не е имал късмет в преборването с яйцата: “Преборих само с предницата Наско Русенов”.

Възпитаникът на Атанас Атанасов обаче е изключително доволен от лагера в Дряново. “Лагерът мина перфектно. Условията в Дряново бяха чудесни. Хората на стадиона много мили, изобщо всичко беше супер. Успяхме да завършим най-важната част от подготовката, сега ни предстои работа за скокове и бързина. Най-важното е, че успяхме да се опазим от контузии”, завърши петият от европейското първенство в Торино през март.
 

Free Blog Counter