18 февруари 2009

Морис Грийн 5-и на Dancing Stars


Олимпийският шампион на 100 м от Сидни 2000 Морис Грийн весели публиката в американското издание на „Dancing Stars“.
Той и професионалната му партньорка Черил Бърк завършиха на 5-о място в надпреварата.
Бронзовият медалист в тласкането на гюле от Олимпиадата в Атина`2004 Йоаким Олсен (Дан) пропусна да спечели наградата от голямо телевизионно шоу. Европейският шампион в зала от 2005 г. стана голяма звезда в родината си, след като миналата година спечели датската версия на Dancing stars.
Той и партньорката му Мете получиха предложение от местната TV2 да организира конкурс по танци „Кой може да победи Йоаким и Мете“. В продължение на 6 седмици двамата се срещнаха с 6 различни двойки и надвиха 5 от тях, но загубиха от последната. Ако бяха спечели и този сблъсък, гюлетласкачът и партньорката му щяха да приберат 200 000 датски крони или 25 000 евро. Двойката, която ги детронира пък взе 100 000 крони.

Момчил предлага лекар на Ивет


Тройният скачач Момчил Караилиев предложи лекар на контузената Ивет Лалова.
Сливналията, който в момента е 5-и в световната и 3-и в европейската ранглиста, посъветва контузената спринтьорка да използва услугите на специалиста в акопунктурата д-р Чавдар Нинов.
Както е известно Ивет получи травма на държавното първенство и ще пропусне европейския шампиона в Торино.

Куриоз

Момчил пък почувства болки в оперирания си крак по време на турнира в Карлсруе в неделя. Първоначалната информация беше, че той се е отказал сам след втория опит. Треньорът му Атанас Иванов обаче разказа за DeltaNews, че той всъщност е поискал само да си почине в един скок. Организаторите обаче не са го разбрали и след като са го задраскали в списъците, не са го пуснали да скача отново. Така той остана 5-и с 16,91, само на сантиметър от 4-ия Фабрицио Донато (Ит).

Напред

Караилиев ходи на процедури при д-р Нинов и няма да има проблем да скача на Aviva Grand Prix в Бирмингам на 21 февруари. Следващото участие на българина ще е директно в Торино, тъй като тройният скок присъства в програмата на много малко турнири.

Яна Касова, Краси Панов

БФЛА подписа спонсорски договор с ''Асикс''


Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) подписа спонсорски договор с компанията за спортни стоки и екипировка "Асикс".


Контрактът е до 2012-а година, като Асикс ще облича безплатно всички национални отбори. Подписите си под договора сложиха президентът на БФЛА Добромир Карамаринов и управителят на Кей Дифужън Спорт (официален вносител на "Асикс" Италия) Николай Данкинов.


"След изтичане на контракта с "Пума" от "Асикс" отново ни подадоха ръка в условията на финансова криза. С тази компания си партнирахме успешно в периода 1996-2000 година", заяви Карамаринов.


"Леката атлетика винаги е била сред нашите приоритети", каза Данкинов и добави, че "Асикс" ще сключи и индивидуални договори с някои от най-добрите ни лекоатлети и лекоатлетки. Първи екипировката изпробваха спринтьорката Ивет Лалова и тройният скачач Момчил Караилиев. И двамата изразиха задоволство от качеството на спортния екип, определяйки я като много удобна. В събота на националните ни състезатели предстои участие на Балканиадата в Атина, след което ще бъде определен отборът за Евро'2009 в зала в Торино (6-8 март).


Президентът на БФЛА подчерта, че в отбора ще попаднат не само тези, които вече са покрили нормативите на БФЛА, но и други, които се представят на ниво през сезона и имат своите шансове за добро представяне в Торино.


Карамаринов каза още, че за шампионатите на Стария континент в зала няма поставени нормативи от ЕАА (европейската централа по лека атлетика) за разлика от световните първенства, като например предстоящото през лятото в Берлин.

Без Джелимо тази зима


Олимпийската шампионка на 800 м Памела Джелимо (Кен) няма да участва на състезания през зимния сезон.
Кенийката искаше да направи дебюта си за сезона в Бирмингам (Вбр) в събота, а на 26 февруари трябваше да застане на стартовата линия за атака на световния рекорд на 1000 м в залата в Прага (Чех).
"Сравних спортната си форма от това време през миналата година и моментната и осъзнах, че не съм в достатъчно добро състояние, за да участвам на закрито. Също така имах проблем с крака, който вече отшумя, но трябва да се пазя още известно време. Искам да си дам време за пълно възстановяване, за да съм в топ-форма за световното първенство в Берлин през август. Ще имам време да се състезавам и в зала", каза 19-годишната атлетка, която спечели олимпийското злато в Пекин на 800 м с резултат от 1:54,87 мин.
Световната рекордьорка за девойки (1:54,01 мин) се завърна в петък в Кения след едномесечен тренировъчен лагер в Белгия, насочен за състезания в зала. Джелимо обаче получи разтежение на ахилесовото сухожилие и напусна Европа преждевременно.
Вероятно Памела ще запише първия си официален резултат за годината в края на април или началото на май. Последното състезание за кенийката, която спечели джакпота от $1 000 000 от Златната лига през 2008 г., беше Световния атлетически финал в Щутгарт през септември.
 

Free Blog Counter