28 февруари 2009

Шебърле ще е голямата звезда на Чехия на европейското

Трикратният европейски шампион в зала в седмобоя Роман Шебърле ще бъде голямата звезда на Чехия на европейското първенство на закрито в Торино (6-8 март). След контузията на препятственика Петр Свобода, който също беше сред надеждите на чехите за медал в Италия, Шебърле остана единственият реален претендент за медалите от чешкия състав.

Все пак финалната дума дали Сбовода ще бъде в състояние да стартира в Торино ще бъде взета утре. Той се контузи след невероятното си бягане в Дюселдорф, където подобри националния рекорд на Чехия на 60 метра с препятствия. Сбовода постигна 7.55 секунди в Германия, което го нареждаше сред потенциалните медалисти в Торино.

Друго интересно име, което попадна в състава на Чехия за шампионата на Стария континент, е това на състезателя в скока на дължина Роман Новотни, който на международния турнир в Прага в четвъртък подобри личния си рекорд в зала, постигайки 8.05 метра. Новотни участва в олимпийския финал в Пекин миналата година, където завърши осми. Сега чехът отново има шанс да попадне сред най-добрите осем.

В състава на Чехия са включени още състезателите в скока на височина Ива Штракова и Ярослав Баба, които също имат сили и възможности да достигнат до финалите. Баба е бронзов медалист от олимпийските игри в Атина`2004.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter