26 февруари 2009

Травма отказва Ксянг Лю от спорта


На 25-годишна възраст бившият световен рекордьор на 110 м с пр.
Ксянг Лю се замисля за края на спортната си кариера Китаецът каза, че ще окачи шпайковете, ако получи още една сериозна травма. Лю се възстановява след операция на ахилесовото сухожилие и няма да защитава титлата си на планетарния шампионат в Берлин през август. Хърделистът легна на операционната маса през декември, след като не успя да се справи с болежките си, коствали му и участието на „домашните“ Олимпийски игри.
„Ако получа нова травма, ще приключа със спорта. Имам предвид най-лошия вариант на развитие на събитията и не изпитвам никакво влияние“, каза Лю, който има лично постижение на 110 м с пр. от 12,88 сек, пред China Daily.

Наставникът

Треньорът на олимпийския шампион от Атина'04 - Сун Хайпин, е загубил надежди за продължаване на успешната кариера на възпитаника си.
"Той беше атлет от топ класа преди да получи травмата, която сега ще усложнява подготовката му. Би било трудно да се върне към онова ниво, когато постави световен рекорд, коментира за Reuters Хайпин. - Ако Лю се контузи отново, не виждам причина да продължи кариерата си."

Инфо

Дайрон Роблес (Куба) отне световния рекорд на Лю през юни 2008 г. и оглави листата с 12,87 сек. Преди това роденият в Шанхай Ксянг властваше с върховото постижение от 12,88 сек две години.
Освен олимпийската и планетарна титла на открито, Лю има злато от световното първенство в зала във Валенсия'08. Преди травмата китаецът беше на подиума за награждаване на всички големи състезания от 2003 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter