01 март 2009

Хукър разби летището в Сидни

Шампионът от Игрите в Пекин'08 в овчарския скок Стивън Хукър и неговият партньор в тренировките Пол Бургс изпочупиха летището в Сидни.
Прибирайки се от участие от турнира по лека атлетика в олимпийския град, двамата изпуснаха самолета си за Мелбърн, където на 5 март ще бъде следващото им състезание. Спортистите носели на раменете си шест пръта, дълги по 5,20 м, но ги заклещили между тавана на летището и ескалатор.
"Беше доста шокиращо, защото всичко се разви страшно бързо, каза Хукър за „The Daily Telegraph". - Имаше стъклена преграда и Пол искаше да я избегне, но извъртайки прътовете ги заби в тавана. В следващия момент се заклещиха и в стъпалото на ескалатора и всичко излезе извън контрол. Прътовете влизаха все повече в конструкцията на тавана, а в един момент започнаха да се огъват."
Находчив пътник съумял да натисне бутона за спешни случаи и ескалаторът спрял. Шестте пръта, всеки струващ по $800, не се счупили. Спортните уреди били освободени след 45 мин, когато техническо лице върнал ескалаторът на обратен ход. Прътовете били спасени, но атлетите изпуснали полета си до Мелбърн.
„Пол беше шокиран първоначално. Той беше целия покрит с мазилка и прах от тавана. Беше смешно", вкара хумор в ситуацията Хукър, който има регистриран резултат от 6,06 м този сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter