04 март 2009

Без Момчил на европейското


Изпари се най-голямата надежда за Български медал от европейското първенство по лека атлетика в Торино (6-8 март).
Финалистът в тройния скок от Олимпиадата в Пекин Момчил Караилиев няма да пътува с отбора за Италия. Сливналията разкъса адуктора на десния си крак и първоначално се очакваше, че ще лети с останалите и на място ще се прецени дали може да скача на инжекции.

Лично

„Няма да летя за Торино, в момента пътувам за Сливен. Следват процедури и лечение при местни лекари. Травмата не е толкова тежка, че да се налага операция, но е точно толкова сериозна, че да ми попречи да участвам. Цяла година блъскам и накрая нищо. Сигурно дори няма да гледам европейското. Вероятно ще отида с приятели някъде по Балкана, за да се разсея. Какво да го гледам - третият е с резултат под 17 метра. Това ми беше шансът за медал. Тогава всичко се променяше за лятото. Много по-лесно щях да си намирам турнири, на които да участвам", коментира Караилиев пред DeltaNews.

Отборът

След отказването на Момчил, за Торино днес ще летят 7 атлети - Инна Ефтимова (60 м), Цветелина Кирилова (400 м), Спас Бухалов (овчарски скок), Николай Атанасов, Борис Божинов и Атанас Русинов (скок дължина) и Веселин Панков (60 м).

Краси Панов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter