26 март 2009

Съдят Ксянг Лю за пътен инцидент

Възстановяващият се след операция Ксянг Лю (Кит) може да се изправи пред служителите на Темида.
Китайски бизнесмен ще съди бившия световен рекордьор на 110 м с пр., защото катастрофирал с луксозния си автомобил и получил наранявания.Юан Жигуанг каза, че при удара не се е отворила въздушната възглавница и той е наранил носа си в предното стъкло на колата. 43-годишният китаец е платил за лечение 989,89 юана, равняващи се на 98,90 лири. Сега Жигуанг държи лично отговорен за случилото се препятственика, тъй като е склонил да си купи возилото само, защото атлетът бил лице на кампанията за продажба на автомобила.
"Рекламата на Лю беше с най-голямо влияние за избора ми за тази кола. Искам да изпратя предупредително съобщение до всички известни личности да не пренебрегват социалните отговорности и публичното доверие пред фокуса им върху възнаграждението", каза пострадалият пред местните медии.
Лю е сред най-големите звезди на милиардната страна. Той претърпя операция на ахилесовото сухожилие в края на миналата година. Скалпелът се оказа единственото лечение на травмата, която спря световния шампион в мъжките хърдели от участие на Олимпийските игри в Пекин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter