12 февруари 2009

Парад на звездите в Дюселдорф

В истински парад на звездите ще се превърне международният турнир по лека атлетика в Дюселдорф утре. В Германия ще стартират някои от най-добрите атлети в света. С най-голям интерес в България се очаква тройният скок при мъжете, където ще стартира най-добрият роден състезател в тази дисциплина в момента Момчил Караилиев. Той ще трябва да се пребори с конкуренцията на някои от най-силните атлети в света, сред които са бразилецът Жадел Грегорио и кубинецът Давид Жире.
В тройния скок при дамите също ще се появят някои от сериозните имена в дисциплината – световната шампионка в зала от Валенсия`2008 Яргелис Савин (Куба), Мария Шестак (Словения) и Анна Пятих (Русия).
С интерес се очаква и дали световният рекордьор на 110 метра с препятствия Дайрон Роблес ще стартира в бягането на 60 м/пр. Кубинецът присъства в заявките за участие, но тези дни травмата му се влоши и той ще реши в последния момент дали да стартира в Дюселдорф. Другите известни имена, които ще се появят в сериите на 60 м/пр, са на холандците Грегори Седок и Марсел ван дер Вестен и на чеха Петър Свобода.
В същата дисциплина при жените най-голямата звезда ще бъде американката Лоло Джоунс, световна шампионка на 60 м/пр в зала от Валенсия`2008.
В спринта на 60 метра при дамите на старт ще застанат носителката на златен медал от планетарния шампионат на закрито във Валенсия`2008 Анджела Уилямс (САЩ), Чандра Стъръп (Бахама), Стефани Дърст (САЩ), Тахеша Хариган (Вирджински острови), Вида Аним (Гана) и Вирджил Ходж (Сейнт Китс и Невис).
Олимпийският шампион от Атина`2004 в бягането на 800 метра Юри Борзаковски ще гони победата на 4 обиколки.

В сектора за овчарски скок ще стартират всички най-добри германски състезатели – Дани Екер, Тим Лобингер, Рафаел Холцдепе, Ларс Бьоргелинг, Александър Щрауб и петият в световната ранглиста за сезона Джереми Скот (САЩ).

Контузията на Роблес се влошава

Контузията, която измъчва олимпийския шампион от Пекин и световен рекордьор в бягането на 110 метра с препятствия Дайрон Роблес, се влошава. Кубинецът стартира на турнира в Лиевен преди два дни в бягането на 60 м/пр, но почувства болки и финишира последен в серията.

Както е известно, Роблес взе решение да пропусне турнирите в Гьотеборг и Щутгарт в началото на месеца, за да излекува травмата, но изглежда това се е оказало недостатъчно. В зависимост от състоянието си, кубинският хърделист ще реши в последния момент дали да стартира на турнирите в Дюселдорф (13 февруари) и Карлсруе (15 февруари).
 

Free Blog Counter