18 март 2009

Болт на улично състезание

Трикратният олимпийски шампион Юсеин Болт (Ям) ще участва на 150 м по улиците на Манчестър на 17 май.
"Това ще и първото ми състезание на 150 м и първото ми улично състезание. Обичам да стартирам в Англия, като втори дом ми през летния сезон в Европа, каза ямаецът. - Когато чух за тази идея с уличното състезание, си помислих, че ще бъде забавно и нещо ново и вълнуващо."
Световният рекордьор на 100 и 200 м има и още един скрит мотив, за да даде съгласието си за нестандартното състезание. Той ще има възможност да подкрепи и любимия си футболен тим - Манчестър Юнайтед, тъй като по същото време „червените дяволи" приемат Арсенал.
"Нямам търпение да отида на „Олд Трафорд", за да подкрепя моя тим. Искам да посетя техен мач от много дълго време и сега имам тази възможност."

Треньорът съветва Влашич да се отказва от атлетиката


Треньорът на Бланка Влашич (Хърв) я съветва да се откаже от спортната си кариера.
Йоско Влашич, който освен, че се грижи за подготовката на световната шампионка в скока на височина, е и неин баща. Бланка се провали на европейското първенство по лека атлетика в зала в началото на месеца в Торино (Ит). Амбицираната за планетарен рекорд и титла хърватка се класира едва на пето място със 192 см, при 205 см лично постижение за сезона.
„След като се прибрахме от Торино, ние говорихме дълго с Бланка. Казах й: „Дъще, твоето здраве е по-важно от всичко.", разказа Йоско Влашич пред хърватската преса. - Накарах я да си помисли за две неща - да пропусне летния сезон, за да може да си почине добре, а също и да се откаже от атлетика, ако иска. Тя ми отговори, че такъв вариант за отказване не съществува, че ще продължи спортната си кариера. Някакво недоразумение има в публичното пространство, че карам Бланка да тренира повече, напротив. Всеки преминава през кризи в живота си и тя не е изключение. Дъщеря ми е подготвена да се изправи лице в лице с проблемите и да се върне обратно при медалите, победите и големите състезания."
 

Free Blog Counter