01 март 2009

Хукър разби летището в Сидни

Шампионът от Игрите в Пекин'08 в овчарския скок Стивън Хукър и неговият партньор в тренировките Пол Бургс изпочупиха летището в Сидни.
Прибирайки се от участие от турнира по лека атлетика в олимпийския град, двамата изпуснаха самолета си за Мелбърн, където на 5 март ще бъде следващото им състезание. Спортистите носели на раменете си шест пръта, дълги по 5,20 м, но ги заклещили между тавана на летището и ескалатор.
"Беше доста шокиращо, защото всичко се разви страшно бързо, каза Хукър за „The Daily Telegraph". - Имаше стъклена преграда и Пол искаше да я избегне, но извъртайки прътовете ги заби в тавана. В следващия момент се заклещиха и в стъпалото на ескалатора и всичко излезе извън контрол. Прътовете влизаха все повече в конструкцията на тавана, а в един момент започнаха да се огъват."
Находчив пътник съумял да натисне бутона за спешни случаи и ескалаторът спрял. Шестте пръта, всеки струващ по $800, не се счупили. Спортните уреди били освободени след 45 мин, когато техническо лице върнал ескалаторът на обратен ход. Прътовете били спасени, но атлетите изпуснали полета си до Мелбърн.
„Пол беше шокиран първоначално. Той беше целия покрит с мазилка и прах от тавана. Беше смешно", вкара хумор в ситуацията Хукър, който има регистриран резултат от 6,06 м този сезон.

Ветеранът Тергат с победа в маратона

Бившият световен рекордьор Пол Тергат (Кен) спечели маратона в Оцу (Яп).
39-годишният кениец финишира за 2:10,22 часа и изпревари Хосе Риос (Исп) с повече от километър. Испанецът спря хронометрите на 2:10,36 часа. Трети остана Яред Амсерон (Еритрея) - 2:10,49 часа. Четвъртата позиция завоюва представителят на домакините Масайа Шимизу - 2:10,50 часа."Това беше първият ми маратон за годината. Имах малък проблем с крака, а и времето беше доста ветровито. Надявам се да бягам по-добре следващия път, каза победителят в класическата дисциплина от 42,195 км. - Смятам, че младият японец Шимизу, който непрекъснато увеличаваше скоростта, има бъдеще в маратона."

Болт №1 в две щафети


Тройният олимпийски шампион Юсеин Болт бяга на 4х100 и 4х400 за клуба Тичащите лъвове на Карибския фестивал на щафетата.
На 4х100 м тимът на Болт постави рекорд на състезанието и най-добър резултат в света за сезона - 38,10 сек, подобрявайки постижението на отбора на Асафа Пауъл MVP 38,62, поставено по-рано същия ден в Сидни. Втори завърши клубът на именития треньор Глен Милс Racers Track Club - 38,48 сек. Далеч назад останаха Foster College (40.40) и Korea High Performance Centre (41.44).По-късно Юсеин Болт спечели лесно на 4х400 м с 3:04,27 мин. "Мисля, че се справих доста добре. Накрая бях малко уморен, защото не съм в най-добрата си форма, но я наближавам", каза Болт.
 

Free Blog Counter