08 април 2009

Скандален американец се завърна в атлетиката с гръм и трясък

Скандалният американец Алвин Харисън сътвори една от най-големите сензации в леката атлетика в последните дни. Сребърният медалист на 400 метра от олимпийските игри в Сидни`2000, чието 4-годишно наказание за употреба на допинг изтече през октомври миналата година, спечели титлата на 400 метра на държавното първенство на Доминиканската Република, което се проведе на олимпийския стадион “Феликс Санчес”. 35-годишният американец, който обяви края на спортната си кариера след наказанието, се завърна на пистата по изключително успеше начин, вече защитавайки цветовете на Доминиканската Република. Той започна с 47.52 секунди в сериите и завърши с 45.68 секунди във финала, където победи участника от олимпийските игри в Пекин Арисменди Пегуеро, който финишира втори за 46.27 секунди.

Двамата направиха оспорвано състезание и в спринта на 200 метра, където обаче победител стана Пегуеро с 21.01 секунди срещу 21.02 секунди на Харисън. Остава да видим какво ще бъде бъдещето на Харисън за Доминиканската Република. Едно обаче е сигурно – 35-годишният атлет трудно ще бъде включен в списъците на участниците за силните турнири в Европа заради допинг провинението му в миналото.

Както е известно, Алвин Харисън бе част от щафетите на САЩ на 4 по 400 метра, които спечелиха златните медали на олимпийските игри в Атланта`1996 и Сидни`2000. По-късно обаче отличията им бяха отнети след поредица от допинг скандали.

39-годишният Тергат ще бяга в Берлин

Пол Тергат ще участва в бягането на 25 километра по шосе в Берлин на 10 май. Легендарният кениец ще се състезава отново по улиците на Берлин, където преди шест години стана първият мъж в света, който слезе под границата от 2:05 часа в маратонското бягането. Тогава той спечели надпреварата в германската столица с постижение 2:04.55 часа. Тергат, носител на два сребърни медала от олимпийски игри в бягането на 10 000 метра, също така е и първият мъж, която спечели пет последователни титли - 1995-1999 – на световните първенства по крос-кънтри. На 39 години, Тергат все още продължава да демонстрира великолепна форма. Миналия март той спечели маратона в Япония с постижение 2:10.22 часа. Той се нарежда на четвърто място в света за всички времена в маратонското бягане.
 

Free Blog Counter