29 юни 2009

Светът ни дойде на крака в третото издание на турнира "Павел "Павлов"


Шоу, красота и високи резултати - това беше 3-ото издание на най-големия български турнир по лека атлетика "Павел Павлов", който е един от 15-те в категория "Класик" на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА).


ОРГАНИЗАЦИЯТА


За една вечер на стадион "Васил Левски" стъпиха величия от пет континента. Всичко стана със скромен бюджет, който отстъпва в пъти на останалите турнири под егидата на ЕАА. За атлетите не бяха предвидени стартови пари, а въпреки това на пистата застанаха повече от 60 континентални и световни шампиони. Те, заедно с най-добрите българи, сътвориха нещо, което не се е виждало в България от доста години. За маниаците сред зрителите дори имаше импровизиран букмейкърски пункт на Еврофутбол, където всеки можеше да даде предвиждането си за победителя в спринта на 100 м при мъжете и жените. Трима от позналите получиха награди.


ЕВРОПА


Делегатът на ЕАА Габриел Амброзич подчерта, че идеята "Павел Павлов" да се проведе в деня, в който е и държавното първенство за деца под 16 г., е много точно попадение. "Интересът на малките се засилва, когато са на пистата заедно с такива големи имена", сподели словенецът. Той увери, че ще препоръча в доклада си турнирът да запази ранга Класик и догодина.


ВЪРХЪТ


Момчил Караилиев постигна най-силния резултат в турнира според сравнителната таблица на ИААФ. Роденият в Сливен атлет спечели тройния скок със 17,41 м. Това е лично постижение за Момчил и шести резултат в света за сезона. Изглежда турнирът "Павел Павлов" е доста щастлив за Караилиев, тъй като с предишното си върхово постижение - 17,38 м, той спечели второто издание на надпреварата миналата година.
 

Free Blog Counter