10 март 2009

Още една българка влезе в комисия на ЕААБългарската федерация по лека атлетика получи поредното признание от Съвета на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА).

По време на заседанието си в понеделник в Торино управата на ЕАА избра за член на комисията по предложенията завеждащата международната дейност в БФЛА Галя Пухалева. Тя ще работи заедно с легендите в световната лека атлетика Валери Борзов, Габриела Сабо и Ирена Шевинска. Задачата на комисията, в която влиза Пухалева, е да обобщава предложенията на останалите комисии към ЕАА и да ги дава за одобрение от Съвета на Европейската атлетическа асоциация.


Пухалева е третият представител на България в структурите на ЕАА. Ивет Лалова е в комисията на атлетите, а президентът на федерацията ни Добромир Карамаринов е член на Съвета на ЕАА и председател на комисията по състезанията. "Изборът на Галя Пухалева означава не само признание на личните й качества, но е и поредната оценка за добрата работа на Българската федерация по лека атлетика", коментира от Торино Добромир Карамаринов.

Карамаринов: Отличен 6 за Джоко!


"Това, което направи Николай Атанасов във финала на скок на дължина в Торино, заслужава само отлична оценка", заяви от Италия президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов.


Джоко подобри личния си резултат, който бе от преди 10 години. Когато в едно състезание си направил 3 опита над 8 метра и в последния си направил личен резултат, няма как оценката за представянето ти да не е отлична. С постижението от Торино 2009 Атанасов щеше да спечели световната титла от шампионата на планетата в зала във Валенсия през 2008-а година.


На Евро 2009 Николай се състезава по великолепен начин, но попадна в най-силното състезание в историята на шампионатите на Стария континент на закрито. Уверен съм, че през лятото Джоко ще ни носи много радост. Като цяло си бяхме поставили задача да имаме двама атлети на финали в Торино и съм доволен, че я изпълнихме. Особено когато атлетите ни се готвеха в студената зала "Фестивална", което е равно на героизъм".


Карамаринов ще участва в заседанието на Съвета на Европейската атлетическа асоциация в Торино. На него ще бъдат приети правилата от програмата за първите атлетически игри за младежи, които ще се проведат през 2010-а година в Сингапур. Очаква се да бъдат приети и предложенията, които ЕАА прави за промени в правилата на Международната федерация по лека атлетика, които трябва на бъдат одобрени от конгреса й в Берлин през август тази година.
 

Free Blog Counter