13 април 2009

Избухна нов допинг скандал с руски атлети

Пореден допинг скандал беляза руската атлетика. Състезателите на 1500 метра Владимир Ежов и Елена Каналес са дали положителни проби за еритропоетин (ЕПО) на зимния шампионат на Русия, който се проведе между 13 и 15 февруари в Москва, съобщиха местните медии. 27-годишният Соколов спечели титлата на 1500 метра с резултат 3:44.66 минути, но след положителната му допинг проба златният медал ще бъде връчен на завършилия на второ място Вячеслав Соколов. В същата дисциплина при жените 30-годишната Каналес завърши седма с постижение 4:13.39 минути, на повече от 11 секунди след победителката Анна Алминова. Допинг пробите на двамата са били проверени и в европейска лаборатория, като резултатите са потвърдили наличието на забранени стимуланти.

Болт поиска 250 000 долара за участие в Нигерия

Тройният олимпийски шампион и троен световен рекордьор Юсейн Болт е поискал 250 000 долара, за да участва на турнира от сериите Супер Гран При в Абуджа, Нигерия на 5 май. Засега ямайският спринтьор е потвърдил участието си в Ямайка на 2 май и на Супер Гран При в Доха, Катар на 8 май.

Организаторите на силното състезание в Нигерия са готови да извадят 100 000 долара, за да може Болт да се появи в Абуджа. Въпреки че ямаецът не дава никакви признаци, че ще даде съгласието си за участие, организаторите на надпреварата в Нигерия ще продължат преговорите с голямата звезда.

Участие на турнира от сериите Супер Гран При в Нигерия вече са потвърдили бившият световен рекордьор на 100 метра Асафа Пауъл, двукратната олимпийска шампионка в тройния скок Франсоаз Мбанго Етоне, първенецът на планетата Тайсън Гей и местната звезда в спринта Олусоджи Фасуба.
 

Free Blog Counter