18 февруари 2009

Без Джелимо тази зима


Олимпийската шампионка на 800 м Памела Джелимо (Кен) няма да участва на състезания през зимния сезон.
Кенийката искаше да направи дебюта си за сезона в Бирмингам (Вбр) в събота, а на 26 февруари трябваше да застане на стартовата линия за атака на световния рекорд на 1000 м в залата в Прага (Чех).
"Сравних спортната си форма от това време през миналата година и моментната и осъзнах, че не съм в достатъчно добро състояние, за да участвам на закрито. Също така имах проблем с крака, който вече отшумя, но трябва да се пазя още известно време. Искам да си дам време за пълно възстановяване, за да съм в топ-форма за световното първенство в Берлин през август. Ще имам време да се състезавам и в зала", каза 19-годишната атлетка, която спечели олимпийското злато в Пекин на 800 м с резултат от 1:54,87 мин.
Световната рекордьорка за девойки (1:54,01 мин) се завърна в петък в Кения след едномесечен тренировъчен лагер в Белгия, насочен за състезания в зала. Джелимо обаче получи разтежение на ахилесовото сухожилие и напусна Европа преждевременно.
Вероятно Памела ще запише първия си официален резултат за годината в края на април или началото на май. Последното състезание за кенийката, която спечели джакпота от $1 000 000 от Златната лига през 2008 г., беше Световния атлетически финал в Щутгарт през септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter