10 февруари 2009

Бухалов с първи старт, държавното без много от звездите


Националният ни рекордьор в овчарския скок Спас Бухалов ще направи първия си старт за годината на държавното първенство по лека атлетика в зала „Фестивална“ този уикенд.
Голям част от водещите ни състезатели също ще участват в надпреварата.

Нормативи

Норматив за европейското в скока на дължина ще гони Борис Божинов, който постигна личен резултат в зала от 7,82 м и е само на 6 см от квотата. В отново очертаващата се като най-атрактивна дисциплина ще участват още европейският шампион от 2000 г. Петър Дачев и Атанас Русенов, който вече има норматив. Николай Атанасов-Джоко няма да скача във „Фестивална“, тъй като по същото време е на турнир във Валенсия.
Петя Дачева пък ще преследва 14,13 м в тройния скок, които да й подпечатат билета за Торино. Миналия уикенд тя постигна 14,03 по време на държавното първенство за старша възраст. Нейни основни съпернички ще са олимпийската Гита Додова и Мария Димитрова.

Аут

Макар да е заявен за тройния скок при мъжете, Момчил Караилиев няма да участва, тъй като на 13-и скача в Дюселдорф, а на 15-ти в Карлсруе. В негово отсъствие фаворит за титлата е медалистът от юношески европейски и световни първенства Живко Петков, който ще бори конкуренцията на специалиста в скока на дължина Атанас Русенов.
Инна Ефтимова е дала заявка за старт на 60 м при дамите, но също едва ли ще бяга, защото предишния ден ще стартира в зала Берси в Париж.
От възпитаничките на треньора Канстантин Миланов на старта на 400 м ще застане Цветелина Кирилова докато Ивет Лалова пропуска държавното.

Още

С интерес се очаква мъжкият спринт, където на опитните Десислав Гунев и Веселин Панков ще трябва да се справят с конкуренцията на младата надежда Тео Петров, който постигна второ време в българската история за юноши старша възраст - 6,83 сек. В тласкането на гюле ще излязат двойният световен шампион за юноши Георги Иванов, младокът Росен Карамфилов и участникът на Олимпиадата в Атина Галин Костадинов.
Любителите на атлетиката ще могат да видят сребърната медалистка в скока на височина от световно първенство за девойки Мирела Демирева, а в скока на дължина ще участват Магдалена Христова и Петя Дачева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter