25 февруари 2009

Хукър отново се изправя срещу световния рекорд на Бубка

Водачът в световната ранглиста за годината в овчарския скок Стивън Хукър ще атакува за пореден път през този сезон рекордът на планетата на легендарния украинец Сергей Бубка. Този път олимпийският шампион от Пекин`2008 ще се възползва от топлото време в родината си Австралия, за да погне рекорда на открито, който е 6.14 метра. Това ще стане по време на международния турнир в Сидни на 28 февруари. В австралийската столица срещу Хукър ще се изправят световният шампион в зала от Валенсия`2008 Евгени Лукяненко, който обаче демонстрира много слаба форма от началото на годината, и бившият олимпийски шампион Тимоти Мак.

На турнира в Сидни ще се появят още герои от изминалата година. В бягането на 400 метра с препятствия при мъжете и жените ще участват Бершон Джаксън (САЩ) и олимпийската шампионка от Пекин`2008 Мелани Уокър (Ямайка).

На 110 метра с препятствия на старт ще застанат бронзовият медалист от олимпийските игри в китайската столица Дейвид Оливър и неговият сънародник Джоел Браун. При дамите на 100 м/пр пък ще участва носителката на сребърно отличие от Пекин Сали МакЛелан.

В спринта на 200 метра ще се появят някои от най-добрите ямайски атлети – Неста Картър при мъжете и Шерика Уилямс и Бриджит Фостър при дамите.
Бившият световен рекордьор на 100 метра Асафа Пауъл пък ще се пусне в бягането на 400 метра, където ще премели сили с американския спринтьор Ксавиер Картър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter