10 март 2009

Карамаринов: Отличен 6 за Джоко!


"Това, което направи Николай Атанасов във финала на скок на дължина в Торино, заслужава само отлична оценка", заяви от Италия президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов.


Джоко подобри личния си резултат, който бе от преди 10 години. Когато в едно състезание си направил 3 опита над 8 метра и в последния си направил личен резултат, няма как оценката за представянето ти да не е отлична. С постижението от Торино 2009 Атанасов щеше да спечели световната титла от шампионата на планетата в зала във Валенсия през 2008-а година.


На Евро 2009 Николай се състезава по великолепен начин, но попадна в най-силното състезание в историята на шампионатите на Стария континент на закрито. Уверен съм, че през лятото Джоко ще ни носи много радост. Като цяло си бяхме поставили задача да имаме двама атлети на финали в Торино и съм доволен, че я изпълнихме. Особено когато атлетите ни се готвеха в студената зала "Фестивална", което е равно на героизъм".


Карамаринов ще участва в заседанието на Съвета на Европейската атлетическа асоциация в Торино. На него ще бъдат приети правилата от програмата за първите атлетически игри за младежи, които ще се проведат през 2010-а година в Сингапур. Очаква се да бъдат приети и предложенията, които ЕАА прави за промени в правилата на Международната федерация по лека атлетика, които трябва на бъдат одобрени от конгреса й в Берлин през август тази година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter