20 март 2009

Тайсън Гай аут за 6 седмици


Световният шампион на 100 и 200 м от 2007 г. Тайсън Гай (САЩ) няма да тренира 6 седмици заради контузия в коляното.
Това автоматично означава, че американецът ще е аут и за началото на сезона. Националният рекордьор на САЩ на 100 м все пак ще е на линия за световното първенство в Берлин през август, където се очаква да бъде основният конкурент на ямайските лидери Юсеин Болт и Асафа Пауъл.

Травмата

Гай призна, че е наранил коляното си през септември, когато се опитвал да влезе във форма след разочароващата Олимпиада в Пекни.
„Беше първата седмица след подновяване на тренировките. Мисля, че те бяха прекалено тежки за мен. В началото се чувствах добре, нещата вървяха, но вървяха тежко. А това беше грешка. Знаех, че предстои голяма година и нямах търпение да започна подготовка за нея, но сякаш бе по-правилно да отпочина и да навляза по-леко в нея. Не знаех, че травмата е толкова сериозна. В първия момент почувствах сериозна болка, но на следващия ден бях по-добре. Когато обаче потърсих второ мнение се разбра, че и сухожилието е скъсано", каза Гай.

Битката

Американецът обаче не се отчайва и обещава да се готви сериозно за предстоящата борба с Болт и Пауъл. На Олимпиадата той не успя да премине полуфинала и остана извън борбата за титлата на 100 м, която бе спечелена от Юсеин с нов световен рекорд 9,69 сек.
„Бях на стадиона, но не гледах бягането на живо. Наблюдавах го на голям екран в една задна стайчка. Бях наистина изумен и започнах мислено да си казвам: „Трябва да стигна до върха на моята форма в тази игра, за да мога да победя." Мисля, че мога да отнема на Болт титлата „Най-бърз мъж на света", но трябва да дам всичко от себе си ", допълва Тайсън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter