07 март 2009

Джоко скочи 8,00 м за финал


Николай Атанасов се класира за финала в дисциплината скок на дължина на европейското първенство по лека атлетика в зала в Торино (Ит).
Джоко стана един от тримата атлети, които се справиха с квалификационната норма. Петият от световното първенство в зала от Валенсия'08 скочи във втория си опит 8,00 м, колкото се искаше за директно попадане във финала. В първото засилване в сектора Атанасов записа 7,88 м.
Другите двама преминали осемте метра са германците Себастиян Байер - 8,12 м, и Нилс Винтер - 8,04 м.
Борис Божинов и Атанас Русенов не успяха да намерят място сред финалистите. Боби скочи недостатъчните 7,48 м, а след това последваха два фаула за него. Русенов регистрира 5,51 м в единствения си сполучлив опит в квалификациите.
Йухо-Мати Пимиа (Фин) намери място в осмицата, която ще разпределя медалите утре в 17,45 часа, с най-слаб резултат - 7,94 м.
Фаворитът за титлата Луис Цатумас (Гър) не премина квалификацията, след като реализира 7,79 м. Резултатът го класира на 12-а позиция. През сезона той има преодоляни 8,20 м. Това е пореден провал за гърка на голямо състезание. През миналата година бившият състезател на българина Георги Помашки оглавяваше световната ранглиста на открито с 8,66 м. На Олимпийските игри гъркът влезе във финала на скока на дължина с първи резултат от квалификациите - 8,27 м, а в решителната битка атлетът записа три фаула.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter