02 март 2009

Асафа завърта гайките на Болт


Трикратният олимпийски шампион Юсеин Болт (Ям) има личен майстор за автомобила си, а той е не кой да е, а Асафа Пауъл (Ям).
Двамата са конкуренти на пистата, но извън нея са добри приятели. Асафа, който държи второто най-добро постижение на 100 м в историята - 9,72 сек, е изкарал част от времето си от началото на годината в поправка на колата на Болт. Световният рекордьор на 100 и 200 м има Honda Accord.
„Юсеин няма никаква представа от коли, но аз съм човек, който знае всичко в тази област, каза Асафа. - Смених ауспуха на Honda-та му преди няколко седмици, защото той обича да кара бързо. Аз трябва да съм сигурен, че колата му е силна и безопасна. Сложих качествен ауспух за неговия автомобил и Юсейн е щастлив."
Пауъл е автоманиак и самият той споделя, че ако не беше сред световния елит в спринта, би бил механик. Бившият световен рекордьор има осем коли, сред които два Mercedes-Benz, два пикапа, а любимата му е Nissan Skyline. Регистрационният номер на един от автомобилите на ямаеца е 9,77 - колкото беше планетарният връх на Пауъл на 100 м преди Болт да го коригира на 9,72 сек, а по-късно и на 9,69 сек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter