23 март 2009

Петър Дачев спира с атлетиката

Бившият световен шампион за юноши в скока на дължина Петър Дачев окачи шпайковете.
29-годишният възпитаник на Лили Видева спира с атлетиката след три медала от европейски първенства при мъжете.
„Здрав съм, не се отказвам заради травма. Вече не виждам смисъл да тренирам, каза пред DeltaNews Дачев. - Работя в една строителна фирма, където парите поне са ми сигурни. Не искам да стиган до положението от преди няколко години, когато се чудех как да си купя хляб. Няма условия за спорт в България. Не съм мислил да се занимавам с треньорска дейност, има време и за това."
През последните няколко години Пешо беше измъчван от контузии и беше далеч от най-добрите си резултати. През февруари той стана трети на държавното първенство в зала със 7,53 м.

Успехите

Пешо стана трети на континенталния шампионат на открито в Будапеща'98. Той триумфира с европейската титла в зала в Гент'00, а две години по-късно на първенството на Стария континент под покрив във Виена спечели бронз. Личното постижение на Дачев в скока на дължина е 8,30 м, което го нарежда на четвърта позиция в българската ранглиста за всички времена в дисциплината. Преди него са Ивайло Младенов - 8,33 м, а с 8,31 м са Атанас Атанасов и Николай Атанасов. Дачев тренира при Лили Видева от 13-годишна възраст, като в юношеските си години, освен световна титла за юноши с рекорд на страната ни за възрастта до 19 г. от 8,14 м, има и трето място от европейски олимпийски игри до 17 г.

Яна Касова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter