22 април 2009

Повече от 100 чуждестранни атлети напират за участие на “Павел Павлов”

Над 100 чуждестранни атлети вече са изпратили заявки за участие в третия международен турнир по лека атлетика “Павел Павлов”, който ще се проведе на 27 юни на националния стадион “Васил Левски”. Новината съобщи специално за Sportal.bg организаторът на надпреварата Георги Павлов, син на легендарния атлет Павел Павлов. “Засега над 100 чуждестранни атлети са подали заявки за участие, но предстои да изберем кои от тях да дойдат, защото все пак ще трябва да им поемем разходите около самолетните билети, а това не са малко пари”, заяви пред Sportal.bg президентът на атлетически клуб “Павел Павлов”.

Той разкри още, че вече официално е подписан договорът с Еврофутбол, като компанията ще е генерален спонсор на турнира за трета поредна година. “Официално подписахме договора с Еврофутбол. Отново голяма част от наградния фонд ще бъде осигурен от тях. Очакваме помощ още от общината и от ДАМС”, поясни Павлов.

Както е известно, второто издание на международния турнир “Павел Павлов” през миналата година беше доста успешно, като голямата атракция на стадион “Васил Левски” беше най-добрият британски спринтьор в момента Дуейн Чембърс, който обаче претърпя загуба на 100 метра от състезаващия се за Катар Самюел Франсис. След силните резултати в различните дисциплини турнирът получи по-висок ранг и вече е един от 15-те под егидата на ЕАА в категория “Класик”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

 

Free Blog Counter